Zondagtraining

De eerste training op de zondagochtend voor het seizoen 2023/2024 is op zondag 15 oktober

Op de zondag wordt er in 9 groepen getraind van 8:00 uur tot 9:10 uur. Vijf groepen jeugd en drie groepen volwassenen. Op zondagochtend wordt samengewerkt met IJsclub Albergen en Schaatsvereniging Denekamp.

Dankzij de samenwerking met de andere ijsclubs is het voor de jeugd van IJsclub Lonneker mogelijk om een schaatsgroep te vinden, passend bij je niveau. Alle jeugdleden van de verschillende verenigingen zitten op schaatsniveau bij elkaar in de groep ingedeeld.

Op de binnenbaan zal je dit jaar de trainers; Gerard, Mieke, Suze en Maarten vinden. De eerste jeugdgroep op de buitenbaan zal les krijgen van Peter. De jeugdleden die een stap verder kunnen zullen in de drie daarop volgende groepen trainers van de andere verenigingen vinden.

Jeugd op de binnenbaan:

De kleinste schaatsertjes worden getraind door Mieke en Suze. Het spelen en rechtop op de schaatsen staan staat in deze training centraal.
In de tweede groep op de binnenbaan schaatsen kinderen die al redelijk recht op de schaats kunnen staan en rondjes kunnen rijden.
In de derde groep leer je een redelijke bocht rijden en je verdere techniek te verbeteren om zo een goede overstap naar de buitenbaan te kunnen maken

Jeugd op de buitenbaan:

Peter traint de kinderen op de buitenbaan. Deze kinderen kunnen al een behoorlijke bocht rijden. Zij beheersen de basistechniek maar een verdere verfijning is noodzakelijk om later een prettige toertocht met vader en moeder te kunnen maken. De meer gevorderde schaatsers worden ondergebracht bij een groep van Denekamp.

Senioren op de buitenbaan:

De senioren op zondagochtend worden in 3 verschillende groepen ingedeeld.
Groep 1 krijgt les van Wieke
Groep 2 van trainer Denekamp
Groep 3 van Derk Willem

Aanmelden schaatstraining

Afmelden schaatstraining