publiceerdatum: 14 mei 2023

Vol trots delen wij jullie mede dat onze Jaap een lintje heeft ontvangen.

In verband met zijn tomeloze en decennia lange inzet voor IJsclub Lonneker, de gymnastiek en volleybalvereniging Lonneker, wielervereniging Lonneker en de Stichting Dorpsraad Lonneker verdiende Jaap een koninklijke onderscheiding.

Ook op andere vlakken zette Jaap zich samen met zijn familie in voor kinderen of volwassenen waar het even wat minder goed mee ging. Meerdere keren vingen ze kinderen uit binnen-, en buitenland op die het moeilijk hadden in hun gezinssituatie.

Jaap is en was altijd nauwkeurig en punctueel en houd en hield altijd heel precies de administratie van de verenigingen up-to-date. Voor de verenigingen is en was hij een belangrijk bestuurslid die ook tijdens de coronaperikelen voortdurend inspeelde op de ontstane situatie.

Tijdens vergaderingen die hij regelmatig voorzat zorgde en zorgt Jaap voor een goede voortgang als zaken haperen, altijd met een grote mate van verantwoordelijkheid en doortastend.
Als trainer op de zondagochtend en donderdagavond draagt Jaap zorg dat bij uitval van een andere trainer zaken doorgang kunnen vinden. Jaap is voor de vereniging en het dorp iemand waarop je kunt rekenen.
Doordat Jaap nauwe contacten met de verenigingen had kon hij ook precies en scherpe brieven schrijven voor het dorp.
Jaap is een man die zich sterk betrokken voelt bij de maatschappij en bij onrecht, Jaap is recht door zee en heeft een scherpe blik, een eigen mening en als het nodig is zegt hij waar het op staat, maar altijd met een goede bedoeling.

Gefeliciteerd Jaap met jouw benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.