publiceerdatum: 13 maart 2023

Zaterdag 11 maart was het dan eindelijk zover. Het Schaatscafé, in de Almhütte van Lutscher Alm, was een groot succes. De sfeer zat er goed in en het bleef tot laat erg gezellig.

Onze voorzitter, Gerald, opende de avond en kondigde Gianni Romme aan.

Gianni vertelde hoe hij naar topsportniveau is gegroeid, mede dankzij de inzet van zijn ouders. En wat druk en verwachtingen met een topsporter kunnen doen.

Maar de basis van zijn verhaal ging over plezier op en rond het ijs. Hij heeft dit plezier al jong ontwikkeld. Lekker ontdekken en oefenen op natuurijs.

Natuurlijk is ijsplezier ook op IJsbaan Twente te beleven. En tegelijk met je ouders trainen voor dezelfde sport is helemaal leuk. Dat kan bij IJsclub Lonneker op zondagochtend en donderdagavond (vanaf 14 jaar). IJsbaan Twente organiseert regelmatig de familie funmiddag. Super leuk! Een rondje met de klok mee schaatsen, dat mag gewoon. Met jouw eigen slee of opblaaskrokodil het ijs op? Dat mag ook!

IJsclub Lonneker bedankt Gianni nogmaals voor zijn inzet.

Wij hopen onze Lonnekerjeugd ook veel natuurijs te kunnen bieden. Natuurijs groeit niet meer jaarlijks vanzelfsprekend op onze vijver. Daarom zetten wij ons ervoor in om een goede vloer op onze krabbelbaan te krijgen. Met deze vloer groeit ijs makkelijker aan als het vriest en kunnen wij eerder natuurijs bieden. Op naar heel veel ijsplezier met vriendinnen en vrienden de komende jaren.

Na de presentatie van Gianni, was de pubquiz aan de beurt. Deze quiz, gemaakt door www.pubquiz.nl was een groot succes. De quiz was speciaal gemaakt voor ons jubileum. Met vragen over de club en schaatsen, maar vooral veel algemene rondes. Er werd fanatiek mee gedaan en soms druk gediscussieerd over de antwoorden. Henry presenteerde de quiz. Door zijn timing, goede organisatie en enthousiasme werd het een ontspannen en levendige quiz. De sfeer was super en het fanatisme was enorm.

Dank je wel, Peer Jochems van pubquiz.nl, voor de prachtige quiz.
En Henry, bedankt voor het presenteren.

Lutscher Alm heeft ons gesponsord, waardoor wij het Schaatscafé konden organiseren in hun o zo gezellige Almhütte. Zij hadden twee hard werkende toppers in de bediening. Alles liep erg gesmeerd. Heel erg bedankt voor deze mogelijkheid, Lutscher Alm.
En natuurlijk bedankt aan alle aanwezigen. Zonder jullie was het nooit zo’n top avond geweest.

Hierbij nog even de eind uitslag met Skeve Skate als winnaars.

 1. Skeve Skate
 2. De ijsmeesters
 3. Thessa, Ward & Anne
 4. Gedeelde plek: De kneusjes en de AC
 1. Nuyts 1
 2. Dreamteam
 3. Nuyts 2
 4. De Scheve Schaats
 5. WoeMidGirls
 6. Gedeelde plek: Busscher en DD groep
 1. Team 1
 2. Droadnagels
 3. Droogkloot
 4. José
 5. CAFW