publiceerdatum: 4 december 2021

Beste schaatsvrienden,

De afgelopen dagen is er koortsachtig gewerkt aan een alternatief trainings- en wedstrijdrooster, in samenwerking met de ijsbaan. In het hele land zijn sportverenigingen naar de vroege ochtend gegaan en ook wij zullen eraan moeten geloven. Met ingang van 3 december, is het nieuwe rooster van kracht.

In grote lijnen ziet het rooster er als volgt uit:

Buitenbaan:

– De blokken tussen 17.00 en 19.40 uur worden vervangen door één ochtendblok van 7.20 uur tot 8.30 uur, van maandag tot en met vrijdag.

Er is (beperkt) capaciteit om aan te schuiven bij de reguliere blokken op de zaterdag- en zondagmorgen. Op zaterdag I is er ruimte voor 40 extra schaatsers, op zaterdag II voor 140, op zondag voor 80 extra.

Toewijzing van deze ruimte geschiedt na aanvraag.

Toewijzing zal plaatsvinden op basis van criteria als reisafstand en overigens naar bevind van zaken. De normale procedure, dus via baankaarten.nl, wordt voorlopig even niet gebruikt.

Het alternatieve schema is van kracht tot de kerstvakantie. Daarna zal er ongetwijfeld een aanpassing plaatsvinden, ook afhankelijk van de aard van de coronamaatregelen die vanaf 18 december zullen gelden.

Voor de zondagochtend training veranderd er niks.

Tot slot:

– Toegang tot de ijsbaan uitsluitend met geldige QR-code.

– Wees voorzichtig en blijf bij klachten thuis

– Houd afstand.

Aanbevelingen, op- of aanmerkingen graag naar de BC Twente (secretariaat@bctwente.nl). Zij doen hun best maar kunnen niet iedereen tegemoet komen.

Kort samengevat.
De zondagochtendtraining veranderd niet van tijd. Het zal alleen wat drukker zijn op het ijs.

De donderdagavondtraining is verplaats naar donderdagochtend van 7.20 tot 8.30 uur. Mocht je niet willen of kunnen trainen op deze tijd, neem dan contact op met Jaap: tac@ijsclublonneker.nl